Cursusaanbod

Cursusaanbod > Spijsvertering als basis voor gezondheid. NIEUW!! >
Spijsvertering als basis voor gezondheid. NIEUW!!

Veel chronische en acute ziektes van de huidige tijd hebben als basis een verzwakte spijsvertering. De westerse geneeskunde legt echter niet dit verband.
De spijsvertering behoort in de TCM tot het Aarde element, het centrale krachtige midden van waaruit het lichaam wordt gevoed.

Sinds de oprichting van de ‘School van het midden’ door de arts Li Dong-Yuan (12de eeuw n.Chr.) is in de traditionele Chinese geneeskunde de zorg voor de spijsverteringskracht steeds meer op de voorgrond getreden. Sinds deze tijd wordt de Chinese diëtetiek een grotere rol toegekend.

Voeding is in de TCM een belangrijk geneesmiddel. Maar om voeding als geneesmiddel te gebruiken moet de spijsvertering (Maag-Milt) in balans zijn. Alleen dan kan het lichaam heilzame voedingsmiddelen optimaal opnemen en transformeren. Ook Chinese kruiden en andere geneesmiddelen worden beter opgenomen als de spijsvertering sterk is.

In dit seminar draait alles om de Milt. We gaan uitgebreid kijken hoe we de basisprincipes van de Chinese voedingsleer in de keuken van alledag kunnen toepassen – voor jezelf maar ook voor de cliënt.

De opbouw van Milt Qi staat hierbij centraal. Voedingsmiddelen en voedingsstijlen komen aan bod die bij deze onevenwichtigheid kunnen worden ingezet dan wel moeten worden vermeden.

Lesgever: Jutta Koehler.

Jutta Koehler werkt als voedingstherapeut en docent Chinese voedingsleer.
In 2014 verscheen haar boek ‘Ontbijt je fit – Starten met de vijf elementen voeding’ - vanuit de wens om iedereen de instap naar een gezonder voedingspatroon zo gemakkelijk mogelijk te maken. Jutta volgde haar eigen opleiding bij Barbara Temelie in München.

 

Prijs:
150€

 

Toelatingsvoorwaarden:
dit seminar is toegankelijk voor iedereen die een basiskennis TCM heeft.

 

Lesuren:
zaterdag van 9u00 tot 17u00


Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 21/10/2017
Terug