Algemene info

Algemene info > Algemene info >

Algemene info voor studenten:

In 2014 heeft het Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (OTCG) zijn 25 jarig jubileum gevierd. Dit is een hele tijd met één constante: onderwijs in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is al die jaren onze file rouge geweest met als slogan ‘trouw aan de traditie. We hebben dan ook in ons opleidingspakket de vijf grote pijlers zitten die de Traditionele Chinese Geneeskunde kenmerken:
• Acupunctuur
• Massage (tuina / shiatsu)
• Beweging (tai ji en qi gong)
• Voeding (onze voeding vanuit het Chinees energetisch concept)
• Kruiden (de Chinese Materia Medica en formules) – vanaf 2015-2016 in een uniek samenwerkingsverband met IL, TCMA, Yan Schröen.

Deze opleidingen starten allemaal met een basisjaar, waar de fundamenten en het systemisch -denken van de Chinese Geneeskunde uitgelegd worden. Dit uitzonderlijk jaar verruimt het inzicht in ziekte en gezondheid van de student opvallend en meestal brengt dit een fundamentele verandering teweeg in het persoonlijk en professioneel leven van de student.

Naast deze opleidingen geven wij onze studenten en geïnteresseerden een ruim aanbod aan nascholingen, die geënt zijn op de vorige vijf pijlers van de Chinese Geneeskunde. Als school houden we de vinger aan de pols van wat er wereldwijd gebeurt rond Traditionele Chinese Geneeskunde: we zijn aanwezig op de wereld- en Europese congressen, gaan jaarlijks naar China met onze studenten, nodigen heel wat buitenlandse gastsprekers uit, zijn goed op de hoogte van de wereldliteratuur en tijdschriften en werken nauw samen met beroepsorganisaties en onderwijsinstellingen. Onze nascholingen zijn dan ook een permanente verdieping en updating van het wereldaanbod van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

We werken ook nauw samen met de Karel de Grote Hoge School in Antwerpen, waar we ook gehuisvest zijn. Zij bevestigen deze samenwerking dan ook met twee officiële postgraduaten (acupunctuur en tai ji, qi gong/tuina) en ze willen dit doen op één voorwaarde: wat we doen moet degelijk en ernstig zijn en die garantie kunnen we hen geven. Ons docententeam bestaat uit 15 professionele docenten, die allemaal in het werkveld staan en veel onderwijs- en patiënten ervaring hebben.

Ons onderwijsaanbod is geënt op het programma van de Chinese Universiteiten en laat zich inspireren door het modern wetenschappelijk onderzoek (evidence based). De kwaliteit wordt dan ook nog eens versterkt door onze ISOKWALIFICATIE.
De Vlaamse regering ondersteunt ons onderwijs met KMO portefeuille en opleidingscheques.

 

 

 

 

https://www.visaforchina.org/web/applicationdata/ApplicationApply_agreement.action?visacenterCode=BRU&request_locale=en_US&site_alias=BRU_EN