>
>
Cursusaanbod > Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk >

Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk

Lesgevers:

-Dolf Chin see Chong
Vaste docent OTCG
Taal: Nederlands

-Peter Torssell
Taal: Engels
• Zweedse nationaliteit
• Praktijk in Sollentuna - Zweden
• TCM ‘er met gespecialiseerde interesse voor voeding
• Bachelor of Chinese Medicine in Nanchang at Jiangxi university of TCM
• Gevraagd docent voor buitenland
• Hoofd en leraar van de Acupunctuuropleiding in Stockholm
• Diverse artikels over voeding ( o.a. The Journal of Chinese Medicine -oktober 2010.
• Auteur van het boek ‘Kinesisk Kostlära’. (Chinese diëtetiek).
• Veel leraars in Nanjing, Beijing, maar ook John F Shen, Peter Firebrace, Lillian Bridges, Elisa Liao, Heiner Fruehauf, Elisabeth Rochat de la Valléé…

 

-Nancy Wong



Taal: Nederlands en Engels


Prijs:  1200€

Minimum aantal deelnemers is 10


Lesuren:
vrijdag: 13u30 tot 18u00
zaterdag: 9u00 tot 17u00

Toelatingsvoorwaarden:
-Basiskennis Traditionele Chinese Geneeswijzen (aanbevolen)


Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland. Wil je meer info? Contacteer dan het secretariaat.

Locatie:
Brusselstraat 23, 2018 Antwerpen.

 




 
Lesdata:
  • 19/11/2021
  • 20/11/2021
  • 03/12/2021
  • 04/12/2021
  • 21/01/2022
  • 22/01/2022
  • 18/03/2022
  • 19/03/2022

Deze opleiding loopt over vier weekenden.

De eerste drie weekenden worden in het Nederlands door Dolf Chin See Chong en Nancy Wong gegeven en gaan over de basisconcepten van de Chinese diëtetiek.

Dolf (met zijn jarenlange ervaring in de Chinese voedingsleer) zal tijdens de cursus verantwoordelijk zijn voor de theorie en de lesinhoud. Tezelfdertijd zal Nancy Wong laten zien hoe je gerechten klaar moet maken, ook hoe je bepaalde kook- en snijtechnieken kan toepassen op de voeding en waarom “oma’s” recept uit China nog altijd werkt tijdens bepaalde pathologieën. Deze unieke combinatie zal de student wegwijs maken in de Chinese voedingsleer. Live cooking, ruiken, proeven en zelf leren toepassen met de juiste kennis.

In deze cursus ligt de nadruk op de dagelijkse voedingsmiddelen, die in een ruim uitgeschreven syllabus (materia medica) beschreven zijn. Deze materia medica is de basis om de boeiende energetica van ons dagelijks eten te beschrijven: de impact van de verschillende smaken, kleuren, temperatuur, en hun effect op onze gezondheid zal je letterlijk ervaren.

Ruime basis om in weekend twee en drie dieper in te gaan op het behandelen van ziekten door voeding. Bovendien zijn er duidelijk parallellen met de Chinese fytotherapie, omdat veel voeding ‘kruiden’ en veel kruiden ‘voeding’ zijn.


Voor het vierde weekend hebben we Peter Torssell uitgenodigd. Een Zweed die goed verstaanbaar en eenvoudig Engels spreekt.

Peter Torssell is een inspirerende docent die erin slaagt op een heldere manier vanuit de Traditionele Chinese diëtetiek onze voedingsgewoontes door te lichten.
Startend vanuit onze westerse levensstijl met zijn eetgewoontes analyseert hij het effect van onze voeding op ons lichaam en geest. Het ruime referentiekader dat de Chinese diëtetiek ons biedt, zorgt ervoor dat zijn lessen de allure krijgen van een universeel kompas, dat de specifieke invloeden van de verschillende diëten en voedingsmiddelen verklaren.
Het paleolitic, vegetarisch of ‘farmer’ dieet zijn voor hem bijvoorbeeld drie interessante invalshoeken, die hun effect hebben op specifieke ‘typen’ (groot yin, groot yang, klein yin, klein yang..).
Ook zijn inspirerende beschouwingen rond koffie, tabak, suiker, zout, alcohol, de verschillende smaken… zijn verhelderend en praktisch toepasbaar.
Ziekten zoals het metabool syndroom (hoge bloeddruk, diabetes, cholesterol, arteriosclerose, onvruchtbaarheid, overgewicht…) krijgen ruime belangstelling met praktische adviezen. Naast zijn ruime kennis van de Chinese diëtetiek is Peter Torssell ook goed thuis in de wereldwijde wetenschappelijke studies rond voeding. Hij weet en toont aan dat de Chinese diëtetiek een belangrijke rol kan spelen in de (wereld) gezondheid, maar vooral voor de dagelijkse praktijk.

Vier boeiende weekends om uw kennis over voeding en diëten up te daten en die u de mogelijkheid geven om gericht voedingsadvies te geven.



 
Terug
Opleidingsinstituut voor
traditionele chinese geneeswijzen

Cursusaanbod

Agenda
Deze website maakt gebruik van cookies De website van OTCG maakt gebruik van cookies om onze website betrouwbaar en veilig te houden, prestaties te meten en persoonlijke advertenties aan te bieden. Bij het toelaten van cookies gaat u ermee akkoord dat wij informatie delen met derde partijen, zoals onze marketingpartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten. Als u de cookies weigert gebruiken wij enkel functionele cookies. Via onze Cookie Policy kan u uw voorkeuren beheren.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten
Alle cookies toelaten