Deze opleiding loopt over vijf weekends.
De
drie eerste weekenden wordt in het Nederlands door
Chin see Chong Dolf gegeven en gaat over de basisconcepten van de Chinese diëtetiek.
In deze cursus ligt de nadruk op de dagelijkse voedingsmiddelen, die in een ruim uitgeschreven syllabus (materia medica) beschreven zijn. Deze materia medica is de basis om de boeiende energetica van ons dagelijks eten te beschrijven: de impact van de verschillende smaken, kleuren, temperatuur, en hun effect op onze gezondheid
Ruime basisstuff om in weekend twee en drie dieper in te gaan op het behandelen van ziekten door voeding. Bovendien zijn er duidelijk parallellen met de Chinese fytotherapie, omdat veel voeding ‘kruiden’ en veel kruiden ‘voeding’ zijn.
In het
vierde weekend geeft
Sabine Martens kookles om alles wat we in theorie gezien hebben om te kunnen zetten in de praktijk
De kookles gaat door in Taste it Pure: Mechelen, Adegemstraat 43
www.tasteitpure.be
Voor het
vijfde weekend hebben we
Peter Torssell uitgenodigd. Een Zweed die goed verstaanbaar en eenvoudig Engels spreekt.
Peter Torssell is een inspirerende en heldere docent, die erin slaagt vanuit de Traditionele Chinese diëtetiek onze voedingsgewoontes door te lichten.
Startend vanuit onze westerse levensstijl met zijn eetgewoontes analyseert hij het effect van onze voeding op ons lichaam en geest. Het ruime referentiekader wat de Chinese diëtetiek ons biedt, zorgt ervoor dat zijn lessen de allure krijgen van een universeel kompas, die de specifieke invloeden van de verschillende diëten en voedingsmiddelen verklaren.
Het paleolitic, vegetarisch of ‘farmer’ dieet zijn voor hem bijvoorbeeld drie interessante invalshoeken, die hun effect hebben op specifieke ‘typen’ (groot yin, groot yang, klein yin, klein yang..) Voedingsadvies wordt gedifferentieerd, afhankelijk van … Boeiend.
Ook zijn inspirerende beschouwingen rond koffie, tabak, suiker, zout, alcohol, de verschillende smaken… zijn verhelderend en praktisch toepasbaar.
Ziekten zoals het metabool syndroom (hoge bloeddruk, diabetes, cholesterol, arteriosclerose, onvruchtbaarheid, overgewicht…) krijgen ruime belangstelling met praktische adviezen. Naast zijn ruime kennis van de Chinese diëtetiek is Peter Torssell ook goed thuis in de wereldwijde wetenschappelijke studies rond voeding. Hij weet en toont aan dat de Chinese diëtetiek een belangrijke rol kan spelen in de (wereld) gezondheid, maar vooral voor de dagelijkse praktijk.
Vijf boeiende weekends om uw kennis over voeding en diëten up te daten en die u de mogelijkheid geven om gericht voedingsadvies te geven.