Cursusaanbod

Cursusaanbod > Tongdiagnose en Westerse Research: >
Tongdiagnose en Westerse Research:
Lesinhoud:

Vertrekkend vanuit de officiële klassieke gegevens worden aan de hand van projectie (én kleurensyllabus !) alle onderdelen besproken en samengevoegd tot één van de rijkste onderdelen van TCM-diagnose: de tong.

Een catalogus van kleuren, vormen,beslag (dikte, kleur),vochtigheid en uitstraling van de tong wordt hierbij gehanteerd.

Vanuit de praktijk worden zowel de syndromen als westerse pathologie besproken met praktische tips. Uiteraard komen ook de meest complexe ziektebeelden aan bod . En om het helemaal aanschouwelijk voor te stellen worden behandelreeksen besproken waarbij getoond wordt hoe de tong meeëvolueert, naarmate de conditie van de patient verandert.

Kan TCM-tongdiagnose ook westers benaderd worden ? Aan de hand van westerse researchuitslagen wordt aangebracht dat weefselonderzoek, indeling aandoeningen volgens gemeten kleurverandering en opnames door specifieke toestellen nu reeds bijdragen tot een betere evaluatie van de tong en mogelijke subjectieve interpretaties uitsluit.

Kortom; een praktische, aanschouwelijke cursus, doorspekt met geschiedenis, cases en research.

Lesgever:
Ludo Kenens

Prijs: 300€, kleurensyllabus inbegrepen.
Minimum aantal deelnemers is 10


Lesuren:
vrijdag: van 13u30 tot 18u00
zaterdag: van 9u00 tot 17u00

 Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.
Lesdata:
  • 10/01/2020
  • 11/01/2020
Terug