Cursusaanbod

Cursusaanbod > Medicinale Paddenstoelen >
Medicinale Paddenstoelen
De gezondheidsbevorderende krachten van paddenstoelen.

Studieduur
2 dagen

Programma indeling:

Op de 1ste dag begint Wilfried Legein met de basiscursus en worden er in de middag lezingen gegeven door Prof. Leo van Griensven en Peter van Ineveld.
De 2de dag starten we ook weer met de basiscursus gegeven door Wilfried Legein en volgen de lezingen in de middag van Dr. Michal Heger en Dr. Engelbert Valstar.

Omschrijving van de cursus:
Deze cursus is een gids die u in de eerste plaats rondleidt in de boeiende wereld van het medisch gebruik van helende paddenstoelen, een eeuwenoude volkswetenschap. U zult verbaasd zijn over het indrukwekkende aantal medische indicaties waarbij medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. Dit noemt men ‘mycotherapie’.
In de Oosterse wereld worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt, zowel in de gewone voeding als in de geneeskunde. Ook in de Westerse wereld groeit de interesse in de genezende effecten van medicinale paddenstoelen enorm.
Om u mee te nemen in deze fascinerende wereld van de medicinale paddenstoelen vanuit divers perspectief hebben wij de basiscursus aangevuld met diverse lezingen van prominente sprekers.

Zo is er de lezing over wetenschappelijke publicaties waarin de effecten van medicinale paddenstoelen door Dr. E. Valstar zijn uitgelicht. Hij heeft voor u met bijzonder veel kennis en enthousiasme deze publicaties tot praktische informatie gereduceerd. U wordt meegenomen door niemand minder dan onderzoeker Dr. Michal Heger die een beeld schetst over de toekomst van medicinale paddenstoelen vanuit een wetenschappelijk perspectief en prognoses voor praktische toepassingen. En wat dacht u van Professor Leo van Griensven die u verteld over de zin en de onzin rond de medicinale effecten van inhoudsstoffen van paddenstoelen, een kritische benadering van onderzoek, handel met, en controle op natuurlijke stoffen. En natuurlijk hebben we ook nog klinische ervaringen voor u op het programma staan gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Peter van Ineveld en door Dr. Engelbert Valstar. Engelbert vanuit zijn achtergrond als orthomoleculaire arts en Peter vanuit zijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut. Beiden passen al vele jaren veelvuldig medicinale paddenstoelen toe voor diverse medische indicaties.

De basiscursus die gegeven wordt door Wilfried Legein is onderverdeeld in 3 delen en wordt voor een deel op de 1ste dag en voor een deel op de 2de dag gegeven:
- Deel 1: een uiteenzetting van de werkzame en effectieve substanties die paddenstoelen bevatten, zoals de polysachariden, enzymen, glucoproteïnen, etc.
- Deel 2: een selectie van medicinale paddenstoelen met ‘bewezen’ helende effecten. Elke medicinale paddenstoel wordt in zijn historische context geplaatst met specifieke eigenschappen en zijn geneeskundige toepassingsterrein.
- Deel 3: aandoeningen en ziektes gekoppeld aan een of meerdere paddenstoelen.


Lesgevers:
zaterdag: Wilfried Legein, Prof. Leo van Griensven en Peter van Ineveld.
zondag: Wilfried Legein, Dr. Michal Heger en Dr. Engelbert Valstar.

Lesuren:
zaterdag van 9u00 tot 17u00
zondag van 9u00 tot 17u00

Locatie

Tot 20 deelnemers: De Natuurapotheek, Weteringweg 14, 2641 KM Pijnacker
Vanaf 20 tot max 80 deelnemers: Regulierenring 12B, 3981 Bunnik
Minimum aantal deelnemers is 10

Prijs: 295€ (inclusief 2x lunch)

Minimum aantal deelnemers is 10

Accreditatie is aangevraagd bij de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 01/02/2020
  • 02/02/2020
Terug