Cursusaanbod

Cursusaanbod > Initiatiedag >
Initiatiedag

Inhoud:

Deze eendaagse cursus geeft een ruime algemene impressie van hoe er in de Chinese Geneeskunde gedacht wordt over ziekte en gezondheid. Fascinerende concepten zoals yin en yang, qi (spreek uit ‘tsjie’), de vijf elementen, de originele en inspirerende benadering van de functies van de organen (zang fu), het meridiaan systeem met zijn acupunctuurpunten, creëren een interessant en boeiend referentiekader om op een andere manier naar onszelf en de mens te kijken. Hoewel dit een algemene inleiding is, geeft deze inleiding met een ruime 70 bladzijden syllabus een goede impressie van wat ‘Chinese Geneeskunde’ is met zijn toepassingsgebieden: acupunctuur, qi qong, tai ji, tuina (Chinese massage en mobilisatie), Chinese kruidenleer (fytotherapie), Chinese voeding.

Doel:
• Geïnteresseerden in de Chinese Geneeskunde een ruime inleiding geven, zodat ze met een goed referentiekader kunnen oordelen over deze wereldwijd verspreide vorm van therapie.

• Deze introductiedag dient als startplatform voor verdere kortere opleidingen in deze school, zoals verschillende vormen van massage (thaise massage , babymassage en kindermassage, abdominale massage, hoofdmassage, feng shui) maar ook voor ooracupunctuur (met o.a. ontwenningsacupunctuur) en voetreflexologie.

• Uit het verleden blijkt ook dat een algemene inleiding studenten meer informatie en inspiratie geeft om voor een grotere opleiding te kiezen, zoals acupunctuur, tuina (Chinese therapeutische massage en mobilisatie) ,Chinese voedingsleer en diëtetiek, Chinese kruidengeneeskunde, Tai Ji, Qi gong.


Lesgever:  Peter De Vilder

 

Lesuren:

zaterdag van 9u00 tot 17u00.

Prijs:  gratis

Lesdata:
  • 21/09/2019
Terug