AcuGraph: meten van meridianen: VOLZET!

Wanneer:28/05 13:30 - 18:00
Docent:Lieven Wauters
Opmerking:

omschrijving van de cursus:

Waarom is het interessanter iemands meridianen in balans te brengen bij vermoeidheid dan om een energieboost te geven? En waar baseer je je op? En hoe doe je dat?

Hoe toon je meetbaar aan dat wakker komen rond een bepaald uur ’s nachts geen slaapmedicatie hoeft. En dat je het teveel energie tijdens dit uur perfect ergens anders kan gebruiken. Of als er uit de meting blijkt dat er net te weinig is, hoe kan je dan energie vanuit een andere meridiaan naar hier afleiden?

Waarom wordt iemand gemakkelijker zwanger wanneer zijn meridianen goed met elkaar communiceren?

Hoe zie je dat iemand tegen een burn-out aan zit? En wist je dat je via de AcuGraph energiescan kan zien wanneer een sporter teveel traint. En hoe je dit meetbaar in balans kan brengen?

Een goede behandeling met acupunctuur, tuina of kruiden hangt in de eerste plaats af van een degelijke beroepsdiagnose. Iedereen heeft ooit pols- en tongdiagnose geleerd, maar het kan soms erg lastig zijn om deze te interpreteren.

Een zeer handige tool is de AcuGraph. Door de yuan source punten of de Jing-Well punten te meten via een probe kan men niet alleen de energietoestand van de patiënt meten , maar men kan ook de verschillende meridianen onderling vergelijken (deficiëntie – exces). Daardoor krijg je een beeld van het energetisch systeem. Je ziet zelfs of er een verschil is tussen bijvoorbeeld de long meridiaan van de linker arm en deze van de rechter arm.

Het gevolg is dat je in de praktijk veel efficiënter te werk kan gaan. Op die manier krijgt ook de patiënt een beter beeld (mooie grafieken in kleur) van zijn toestand.

Wat komt er aan bod tijdens deze cursus?
-aanleren van de juiste manier van meten.
-Interpretatie van de grafiek.
-Herbalanceren van het energetisch systeem.
-Root en branch behandeling
-analyse omzetten in een juiste puntenkeuze.
-puntencombinaties, gebaseerd op zowel vijf elementenleer als TCM.
-onderliggende TCM diagnose. (meridiaanpathologie en zang fu pathologie).
-hoe snel energie verplaatsen in het lichaam met ion-pumping cords.