Cursusaanbod

Cursusaanbod > Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk >
Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk

Deze opleiding loopt over drie weekends.

De twee eerste weekenden wordt in het Nederlands door Chin see Chong Dolf gegeven en gaat over de basisconcepten van de Chinese diëtetiek.
 In deze cursus ligt de nadruk op de dagelijkse voedingsmiddelen, die in een ruim uitgeschreven syllabus (materia medica) beschreven zijn. Deze materia medica is de basis om de boeiende energetica van ons dagelijks eten te beschrijven: de impact van de verschillende smaken, kleuren, temperatuur, en hun effect op onze gezondheid
Ruime basisstuff om in weekend twee en drie dieper in te gaan op het behandelen van ziekten door voeding. Bovendien zijn er duidelijk parallellen met de Chinese fytotherapie, omdat veel voeding ‘kruiden’ en veel kruiden ‘voeding’ zijn.

Voor het derde weekend hebben we Peter Torssell uitgenodigd. Een Zweed die goed verstaanbaar en eenvoudig Engels spreekt.
Peter Torssell is een inspirerende en heldere docent, die erin slaagt vanuit de Traditionele Chinese diëtetiek onze voedingsgewoontes door te lichten.
Startend vanuit onze westerse levensstijl met zijn eetgewoontes analyseert hij het effect van onze voeding op ons lichaam en geest. Het ruime referentiekader wat de Chinese diëtetiek ons biedt, zorgt ervoor dat zijn lessen de allure krijgen van een universeel kompas, die de specifieke invloeden van de verschillende diëten en voedingsmiddelen verklaren.
 Het paleolitic, vegetarisch of ‘farmer’ dieet zijn voor hem bijvoorbeeld drie interessante invalshoeken, die hun effect hebben op specifieke ‘typen’ (groot yin, groot yang, klein yin, klein yang..) Voedingsadvies wordt gedifferentieerd, afhankelijk van … Boeiend.
Ook zijn inspirerende beschouwingen rond koffie, tabak, suiker, zout, alcohol, de verschillende smaken… zijn verhelderend en praktisch toepasbaar.
Ziekten zoals het metabool syndroom (hoge bloeddruk, diabetes, cholesterol, arteriosclerose, onvruchtbaarheid, overgewicht…) krijgen ruime belangstelling met praktische adviezen. Naast zijn ruime kennis van de Chinese diëtetiek is Peter Torssell ook goed thuis in de wereldwijde wetenschappelijke studies rond voeding. Hij weet en toont aan dat de Chinese diëtetiek een belangrijke rol kan spelen in de (wereld) gezondheid, maar vooral voor de dagelijkse praktijk.

Drie boeiende weekends om uw kennis over voeding en diëten up te daten en die u de mogelijkheid geven om gericht voedingsadvies te geven.

Lesgevers:
-Dolf Chin see Chong
Vaste docent OTCG
Taal: Nederlands

-Peter Torssell
Taal: Engels
• Zweedse nationaliteit
• Praktijk in Sollentuna - Zweden
• TCM ‘er met gespecialiseerde interesse voor voeding
• Bachelor of Chinese Medicine in Nanchang at Jiangxi university of TCM
• Gevraagd docent voor buitenland
• Hoofd en leraar van de Acupunctuuropleiding in Stockholm
• Diverse artikels over voeding ( o.a. The Journal of Chinese Medicine -oktober 2010.
• Auteur van het boek ‘Kinesisk Kostlära’. (Chinese diëtetiek).
• Veel leraars in Nanjing, Beijing, maar ook John F Shen, Peter Firebrace, Lillian Bridges, Elisa Liao, Heiner Fruehauf, Elisabeth Rochat de la Valléé…


Taal: Nederlands en Engels


Prijs:  900€

Minimum aantal deelnemers is 10


Lesuren:
vrijdag: 13u30 tot 18u00
zaterdag: 9u00 tot 17u00

Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsvereniginen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 15/12/2017
  • 16/12/2017
  • 26/01/2018
  • 27/01/2018
  • 20/04/2018
  • 21/04/2018
Terug