Cursusaanbod

Cursusaanbod > TCG & infertiliteit: >
TCG & infertiliteit:

De behandeling van fertiliteitsproblemen met behulp van Chinese kruiden

Lesinhoud:
In een tijdperk waar iedereen op steeds latere leeftijd aan kinderen begint, is fertiliteit tegenwoordig een “hot item”. Wist je dat één op vijf zwangerschappen in België tot stand kwam via medisch geassisteerde voortplanting? Hier¬onder vallen allerlei vruchtbaarheidsbehandelingen als kunstmatige inseminatie (I.U.I.) en in-vitro¬fertilisatie (I.V.F. of I.C.S.I.)? Dit verschijnsel toont aan hoe pover het gesteld is met onze fertiliteit, zowel bij de vrouw als bij de man.

Meer dan tweeduizend jaar geleden al werden in China koppels die kampten met onvruchtbaarheid, behandeld met acupunctuur en kruiden. Hierbij werden zowel de man als de vrouw behandeld. Doorheen de eeuwen verzamelde de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) zo een schat aan kennis op dit vlak, en het wonderlijke is dat quasi al deze kennis bewaard is gebleven!

Doel van deze nascholing:
We leren hoe we met behulp van Chinese kruidentherapie een bijdrage kunnen leveren bij het behandelen van de verschillende facetten van onvruchtbaarheid.

De hoofdklemtoon van deze nascholing ligt op het aanpakken van de vrouwelijke infertiliteit.
Hieronder vallen zowel problemen met zwanger worden (innestelingsproblemen) als met zwanger blijven (herhaaldelijke miskramen).

Niet alleen worden deze problematieken vanuit een typische TCG-patroondifferentiatie benaderd, maar ook worden er vele verwijzingen gemaakt naar westerse pathologieën (zoals endometriose, PCOS, ovarieel falen…) en hun link met TCG.

Verschillende supernuttige kruidenformules, die soms “wonderen” doen, komen aan bod en worden uitgelegd vanuit de eigen praktijkervaring van de docent. Er worden bovendien tips gegeven hoe we bepaalde formules kunnen modifiëren of combineren.
Dit alles wordt aangevuld met echte patiëntencasussen ter illustratie, eveneens uit de praktijkervaring van de docent.

Tot slot komt ook de behandeling van de mannelijke infertiliteit aan bod. Hoe en met welke kruiden en formules kunnen we het aantal en de kwaliteit (morfologie, beweeglijkheid) van de zaadcellen optimaliseren?

Docent:
Harald Van der Biest


Lesuren:
zaterdag: van 9u00 tot 17u00


Prijs:
150€
Minimum aantal deelnemers is 10

Accreditatie
is aangevraagd bij de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 24/03/2018
Terug