Cursusaanbod

Cursusaanbod > Ooracupunctuur >
Ooracupunctuur
Studieduur:

De opleiding bestaat vooral uit praktijktraining en omvat 2 weekends ( vrijdag - zaterdag).  De cursus start in normale omstandigheden ieder jaar op.

Omschrijving van de opleiding:
Ooracupunctuur (O.A) heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese therapievorm die zowel alleenstaand als complementair kan worden toegepast. De leerstof van deze cursus verdiept zich in het gebruik van ooracupunctuur in combinatie met lichaamsacupunctuur. Ooracupunctuur kan een behandeling ondersteunen en / of continueren. In sommige gevallen wordt zij zelfs alleenstaand geïndiceerd. Het doel van deze studie is nieuwe inzichten bij te brengen in het inpassen van O.A. in een TCG-behandelingsstrategie. Zij is in het bijzonder geschikt bij acute klachten. Naast de aanvullende en complementaire visie wordt de nadruk ook gelegd op specifieke pijnbehandeling.

Dag 1: Inleiding - geschiedenis - anatomie van het oor - somatotopie van de oorzones - lokalisatie van de oorzones - relatie ooracupunctuur en lichaamsacupunctuur - neurofysiologische achtergrond - embryologische achtergrond - energetische achtergrond

Dag 2: Diagnose - therapievormen - pijnassen - stimulatievormen - indicaties en contraindicaties - Reacties die zich kunnen voordoen - praktijk.

Dag 3: Embryologische fasen van Nogier, electro-stimulatie van het oor, uitgewerkte cases, praktijk

Dag 4: praktijkoefeningen

Lesgever:

Peter De Vilder 

Toelatingsvoorwaarden:
acupuncturisten


Prijs: 560€
Minimum aantal deelnemers is 10


Lesuren:
vrijdag: van 13u30 tot 18u00
zaterdag: van 9u00 tot 17u00

Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.


Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 28/09/2018
  • 29/09/2018
  • 19/10/2018
  • 20/10/2018
Terug