Cursusaanbod

Cursusaanbod > Medicinale Paddenstoelen >

Medicinale Paddenstoelen

De gezondheidsbevorderende krachten van paddenstoelen.


Studieduur
1 dag

Omschrijving van de cursus:
In de Westerse wereld groeit langzaam de interesse van de genezende effecten van medicinale paddenstoelen in tegenstelling met de Oosterse wereld waar paddenstoelen al eeuwen worden gebruikt zowel in de gewone voeding als in de geneeskunde.

Deze cursus is een gids die u in de eerste plaats rondleidt in deze boeiende wereld van helende paddenstoelen, een eeuwenoude volkswetenschap. U zult verbaasd zijn over het indrukwekkende aantal medische indicaties waarbij medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. Dit noemt men ‘mycotherapie’.

In het 1e deel worden de werkzame en effectieve substanties die paddenstoelen bevatten uiteengezet zoals de polysachariden, enzymen, glucoproteïnen, etc.

In het 2e deel wordt een selectie gemaakt van medicinale paddenstoelen met ‘bewezen’ helende effecten. Elke medicinale paddenstoel wordt in zijn historische context geplaatst met specifieke eigenschappen en zijn geneeskundige toepassingsterrein.

In een 3e deel worden aandoeningen en ziektes gekoppeld met een of meerdere paddenstoelen.

In een apart hoofdstuk worden de wetenschappelijke onderzoekingen vermeld. Inderdaad, wegens de uitgebreide indicatiemogelijkheden en de zichtbare, vastgestelde geneeskracht kon de wetenschapper niet achter blijven. In de laatste jaren heeft veel research de bewijskracht geleverd van deze eeuwenoude volksgeneeskundige natuurlijke middelen.

Lesgever:
Wilfried Legein


Lesuren:
zaterdag van 9u00 tot 17u00


Lokatie:
Academie gebouw Utrecht, Domplein 29, Utrecht
http://www.cateringoudlondon.nl/locaties


Prijs: 150€
Minimum aantal deelnemers is 10

Accreditatie is aangevraagd bij de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 17/09/2016
Terug