Cursusaanbod

Cursusaanbod > Medicinale Paddenstoelen >
Medicinale Paddenstoelen
De gezondheidsbevorderende krachten van paddenstoelen.


Studieduur
2 dagen

Omschrijving van de cursus:
De helende kracht van medicinale paddenstoelen.

Deze cursus is een gids die u in de eerste plaats rondleidt in deze boeiende wereld van paddenstoelen, een eeuwenoude volkswetenschap. U zult verbaasd zijn over het indrukwekkende aantal medische indicaties waarbij medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. Dit is ‘mycotherapie’.

Paddenstoelen worden in heel het Oosten al eeuwen gebruikt omwille van de vele geneeskrachtige effecten. In de Westerse wereld groeit langzaam de interesse omdat onderzoekers zo in de ban kwamen van de heilzame effecten van paddenstoelen op tumoren en andere moderne beschavingsziekten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat paddenstoelen substanties bevatten die zelfs moderne aandoeningen aanspeken zoals auto-immuunziekten, HPV, EBV, CVS, ja zelfs tumorremmend…

In dit seminarie wordt uiteengezet welke substanties aanwezig zijn en welke invloed zij hebben op ziekten en aandoeningen waarbij telkens de link met TCG wordt gelegd.
De TCG-cursist, die elke aandoening in TCG-termen kan vertalen, is na het seminarie in staat een TCG-behandeling uit te voeren, begeleid met specifieke paddenstoelen.
In het 1e deel worden de werkzame en effectieve substanties besproken zoals mineralen, polysacchariden, enzymen, secondaire metabolieten, etc.

In het 2e deel wordt een selectie gemaakt van medicinale paddenstoelen met ‘bewezen’ helende effecten. Elke medicinale paddenstoel wordt in zijn historische context geplaatst met specifieke eigenschappen en zijn geneeskundige toepassingsterrein.

In een 3e deel worden aandoeningen en ziekten via TCG-patronen gekoppeld met een of meerdere paddenstoelen met cross-referentietabellen voor praktisch gebruik.

In een apart hoofdstuk worden de wetenschappelijke onderzoekingen vermeld.


Lesgever:
zaterdag: Wilfried Legein
zondag: Engelbert Valstar en Peter van Ineveld

Lesuren:
zaterdag van 9u00 tot 17u00
zondag van 9u00 tot 17u00

Locatie

Midden Nederland

Prijs: 295€ (inclusief 2x lunch)
Minimum aantal deelnemers is 10

Accreditatie is aangevraagd bij de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Lesdata:
  • 22/09/2018
  • 23/09/2018
Terug