Cursusaanbod

Cursusaanbod > Manipulaties en mobilisaties van de gewrichten volgens de Chinese manuele therapie (tuina) NIEUW!! >
Manipulaties en mobilisaties van de gewrichten volgens de Chinese manuele therapie (tuina) NIEUW!!

Gedurende deze tweedaagse seminar zal dr. B.S. Shi specialistische orthopedische manipulaties van alle gewrichten tussen de nekwervels tot aan de voeten aan bod laten komen.

Ieder gewricht heeft gebaseerd op haar anatomie en functie een andere manipulatie.

Iedere leerling mag een orthopedische klacht noemen die voor hem of haar niet duidelijk is en
dr. Shi zal hier duidelijk op in gaan en de specifieke manipulaties aan bod laten komen.

Lesgever: Baoshun Shi

Prof. Shi Baoshun is in 1975 afgestudeerd aan de toenmalige Verenigde Universiteit van Traditionele Chinese Medicijnen te Beijing, waar hij is opgeleid in de vakgebieden acupunctuur, tuina en kruiden. Daarna werd hij toegewezen tot de afdeling acupunctuur van de Chinese Academie van Chinese Medische Wetenschap. Hier aangekomen verfijnde hij zijn acupunctuur techniek onder het toezicht van zijn tot op heden in China beroemde leraren. Naast zijn klinische werk zat hij hier ook in een onderzoeksteam dat gericht onderzoek deed naar de effecten van acupunctuur bij spijsverteringsklachten en klachten met betrekking tot het zenuwstelsel.

In 1978 werd hij op eigen verzoek doorgestuurd naar de afdeling Orthopedie waar hij vooral met botbreuken, gewrichtsproblemen en aanverwante klachten van het bewegingsapparaat te maken kreeg. Zijn leraar hier heeft hem als zijnde discipel aangenomen en voor ieder gewricht verschillende specifieke manipulaties bijgebracht. Deze manipulaties zijn heden ten dage bijna verloren gegaan. Na in 1983 een naam gemaakt te hebben binnen de Academie kreeg Prof. Shi wederom een promotie en werd speciaal naar de Internationale Sino-Japanse afdeling voor Acupunctuur en Tuina gestuurd waar zijn cliëntele bestond uit buitenlandse afgevaardigden in China, vooral zeer veel hoge binnen- en buitenlandse ambtenaren, topatleten en zelfs beroemde zangers en filmsterren zijn door hem geholpen.

In deze periode heeft hij ook veel buitenlandse studenten onder zijn hoede gehad en werd hij zelf ook vaak naar het buitenland gestuurd om les te geven. Zo is hij op uitnodiging in Maleisië, Singapore, Japan, Fillipijnen en Polen geweest.

In 1993 is hij naar Nederland gekomen en heeft hij hier als mede-oprichter van het Chinese Medical Center gefungeerd. Gedurende zijn werkzaamheden aldaar heeft hij ook nog les gegeven in Nederland en België op de gebieden van acupunctuur en tuina.
In 1999 heeft hij het Chinese Medical Development Center te Utrecht opgericht en in 2007 is daar een vestiging in Zoetermeer bijgekomen, en op 15 nov. 2010 opende hij zijn derde vestiging in Veenendaal.


Toelatingsvoorwaarden:
Tuina therapeuten

Prijs: 300€
Minimum aantal deelnemers is 10

Lesuren:
vrijdag: van 10u30 tot 18u30
zaterdag: van 9u00 tot 17u00


Algemene info:
Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Lesdata:
  • 19/10/2018
  • 20/10/2018
Terug