Cursusaanbod

Cursusaanbod > KAN Herbs >
KAN Herbs
Een seminarie gebracht vanuit meer dan 30 jaar ervaring over makkelijk “verteerbare” kruidencombinaties met kwalitatief hoogstaande ingrediënten, samengesteld volgens Westerse normen.

Deze nascholingsdag richt zich op zowel acupuncturisten zonder specifieke kennis van kruidencombinaties  als op beginnende en ervaren herbalisten.

Vertrekkende vanuit de Chinese patroondifferentiatie en/of Westerse diagnose worden meer dan 20 producten ter aanvulling van uw behandeling met waardevolle formules besproken. .

De acupuncturist en de beginnende herbalist zullen kennis maken met een aantal direct in de praktijk inzetbare formules, al dan niet ter ondersteuning van een acupunctuurbehandeling.

De kruidenformules van Kan Herbal zijn gebaseerd op de meest gebruikte traditionele kruidencombinaties, waar nodig aangepast voor de Westerse mens door Ted Kaptchuk (auteur van “The Web that has no weaver”, medewerker aan de eerste Materia Medica van Dan Bensky, TCM-MD 1975 Macau).

De kruidenformules worden niet alleen afzonderlijk maar ook in onderling verband besproken.

Geleerd wordt hoe men van de ene formule tot de andere komt en welk effect dat heeft op de therapeutische strategie. De uitzonderlijke literatuur omtrent Kan Herbal bevat indicaties op fysisch, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel niveau.

In dit seminarie worden tevens de acupunctuur- en moxapunten met een vergelijkbaar effect als de kruidenformule behandeld door Ludo Kenens.

Docent: Ludo Kenens

Prijs: 150€

Lesuren:
zaterdag van 9u00 tot 17u00


Lokatie:

The colour Kitchen

Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
Tel: 030-2230023

Navigatie instellen op J.M. De Muinck Keizerlaan.Toelatingsvoorwaarden:
iedereen met basiskennis TCM.

Erkenning:
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Algemene info:

Lees hier alles over de algemene info ivm. de cursussen.

Lesdata:
  • 10/02/2018
  • 11/02/2018
Terug